הפרשת חלה לפני הברכה או לאחריה?

שאלה:

לפי המבואר באתר בית המדרש הגבוה להלכה בהתיישבות – “אמונת אי”ש”,
https://bhl.org.il/%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%A9%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%94/
ישנה שיטה שמפרידים את החתיכה המופרשת, בזמן הפרדת החתיכה יש לחשוב שעדיין לא מקיימים בכך את המצווה.
מקרבים את החתיכה לבצק, אך שלא תיגע ממש. ורק אז מברכים ואומרים “הרי זו חלה”.

מה סברת שיטה זו? והאם נוהגים כן?

תשובה:

אני מבין שכוונתך לשאול שאחר שכבר הופרש איך אפשר לברך? הרמב"ן בעצם מעלה את אפשרות ההפרשה הזו, ומבאר שכיון שיש לו כוונה לקרוא שם אחר כך באמירת הרי זו חלה, אז בהפרשה עצמה עדיין לא חלה ההפרשה, ואפשר לברך, רק יהיה ליד הבצק כדי שיחשב הפרשה מן המוקף.

מקורות:

רמב"ן סוף הלכות חלה, הובא והוסבר בס' משפטי ארץ פרק ה הערה 27.