החזרת חוב בריבית בגוי שהתגייר

שאלה:

בפרשת השבוע קראנו על הלוואות בריבית ומצוין שמותר להלוות לגוי בריבית.
מכאן עולה לי שאלה,
בהנחה שהלוויתי לגוי 100,000 ש"ח וסוכם שאחרי שנה אקבל 120,000 ש"ח ושני הצדדים הסכימו.
במידה והגוי במהלך השנה מתגייר והופך ליהודי כשר, בעת פקיעת החוב לאחר שנה (כשהגוי כבר לא גוי), האם מותר לי לקחת ממנו את התשלום בריבית? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

בשו"ע יו"ד סימן קעא מבואר שאם הגוי לווה כסף מיהודי וקצצו ריבית והתגייר הגוי, חייב הגוי לשלם את הריבית, ולמרות שזקפו את הריבית רק אחרי שהתגייר חייב לשלם כיון שקציצת הריבית הייתה לפני שהתגייר, משום שחששו שמא יאמרו שהגוי התגייר בגלל הפחד של הריבית. אבל בגוי שהלווה לישראל בריבית יש חילוקי דינים מתי חייב הישראל לשלם את הריבית ומתי לא.

בהצלחה.