תיקון ליל שבועות

שאלה:

שלום לכם

רציתי לשאול האם התיקונים שאנחנו עושים בליל שבועות ובליל הושענא רבה ובליל שביעי של פסח הם חובה או רשות?

תודה

תשובה:

זה מנהג ולא חובה, ורבים נוהגים ללמוד גמרא ולא אומרים תיקונים אלו. על פי סוד יש בזה ענינים גבוהים מאוד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יש שאלה בנושא התיקון:
    האם מותר ביו"ט לא לישון כל הלילה ולהצטער?
    נכון שיגידו שמרוב עסק התורה והמעלות אז לא מרגישים צער. אבל בתוך עמי אנכי יושבת. ואנחנו יודעים טוב מאוד שלא קל בכלל הדבר ועושים אותו בגלל המעלה שלו ושראוי לעשות וכו'.

  2. השאלה למה אתה קורה צער, אני מניח ואן אני אומר זוית אישית לגמרי שלי, שאם חג השבועות היה נראה כמו שבת רגילה וכל ההבדל היה רק בזה שאוכלים איזו גבינה מוקרמת, הוא לא היה מותיר בי כל חותם… כל מתיקות החג הזה והחויה הקסומה שבו, הוא דוקא על ידי לימוד הלילה וכל האוירה החגיגית והמרוממת שסביב זה. כך שכדנים על "צער" לפי דעתי יש להבדיל בין עיקר לטפל, נכון שקצת עייפים באיזה שהוא שלב ובכלל לא קל לשנות סדרי יקיצה – שינה, אבל החוויה היא גם מימד של עונג, וההתעלות היא לא קרבן שמקריבים זו פשוט חוויה. אם ננסה לתת לזה משל ארצי רחוק, זה דומה לשאלה שישאל האדם: האם לנסוע לטיול בחו"ל זה לא סיוט? מיטלטלים בדרכים, הולכים ברגל במקומות לא סלולים, שוחים במים במקום ללכת בדרך נעימה וסלולה, אוכלים מאכלים שלא רגילים לאכול וכו' וכו', כל השומע יצחק למשמע שאלה זו… נכון שיש טורח, אבל תראה איזה טיול מדהים…