דרישה ממורה ללמד בחופש

שאלה:

אני עובד כמורה במשרד החינוך, ביולי אוגוסט יש לי חופש מטעם משרד החינוך. מנהל המוסד טוען שבגלל שאני מקבל משכורת הוא רוצה שאמשיך ללמד בחודשים אלו בחינם מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

המנהל מוסד לא יכול להעביד אותך בחודשים של החופש, העבודה של הוראה מורכבת מחודשיים חופש. אבל אם במוסד שלכם יש לימודים סדירים בחודשים האלו, וכשנכנסת לעבוד ידעת שהמוסד שלכם פועל בחודשים האלו, נחשב שנכנסת לעבוד ע"ד שאתה מלמד גם בחודשים האלו והמנהל יכול לחייב אותך לעבוד גם בחודשים האלו כרגיל. אולם אם יש הכנסה מהמדינה של קייטנות וכדו' אתה זכאי לקבל את ההכנסות כתוספת.

בהצלחה.