פניה למועצה לצרכנות

שאלה:

שלום וברכה
חוק הפיקדון המחייב תשלום פיקדון על בקבוקי זכוכית ופלסטיק הורחב לאחרונה וחל גם על בקבוקי ליטר וחצי. עפ"י החוק, הצרכניות וכלל רשתות המזון מחוייבות לגבות את דמי הפיקדון ולהחזירו לצרכן כשמכשיר את הבקבוק הריק. ישנם חנויות (אני מדבר על אחת ספציפית בשכנותי אבל עוד רבים עם התנהגות זו ממלאים את הארץ) שמורטים את עצבי וסבלנות הלקוחות בטענות שונות ודוחים בלך ושוב את הלקוחות ("לא מקבלים עד אחרי פסחהחגים". "תבוא אחרי שנפנה את הנגלה הקודמת" ועוד..) מה שגורם לכך שצריך להיסחב מהבית לחנות פעם אחר פעם ולנסות להחזיר את הבקבוקים, לאחר שנמאס לי כל פעם מחדש שהם אינם מקבלים את הבקבוקים התחלתי להשאיר זאת אצלם בלי רשותם ובלי לקבל ע"כ את כספי. פניתי לחנות והזהרתי כמה פעמים שזה עבירה על החוק וכו' וזה לא מעניין אותם.
שאלתי האם מותר או אפי' צריך לפנות למועצה לצרכנות:
1. כדי לקבל את כספי. 2. שהם ילמדו את חובתם.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לפנות למועצה לצרכנות כדין הליכה לערכאות שאסורה לפי הלכה. כל תביעה ממונית יש לפנות לבית דין. ומעבר לכך שהחוק מחייב את בעל החנות בקנס של עד 1,800 ש"ח עבור כל סרוב, וחוב זה אין לו בסיס הלכתי, ובכך יש גם איסור גזל.

מותר לך לאיים על בעל החנות שאתה פונה למועצה לצרכנות אם הם לא יקבלו את בקבוקי המיחזור, אבל אסור לך לממש את האיום.

בהצלחה.