תפילין

שאלה:

שלום הרב,
רציתי לדעת אם יש לנו ספק אם אמרנו את "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד" לפני או אחרי הידוק תפילין של ראש, האם צריך לחזור ולהניח תפילין שוב?

תשובה:

לא צריך להניח שוב, הברכות בכל מקרה אינן מעכבות, להבא יש להזהר בזה.

יום טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חודש טוב וחנוכה שמח הרב,
    כתוב במשנה ברורה, כה, סימן ה, מ"ב כא שאם אמר ברוך שם כבוד מלכותו לפני ההידוק לא יצא ידי חובתו וחייב להניח שוב את התפילין.
    אודה להבהרה

  2. לא כתוב שם כך… כתוב שם שצריך לחזור ולברך, כיון שהתפילין עדיין עליו והברכה שבירך יצאה לבטלה ונמצא שיש עליו תפילין ללא ברכה.