גיוס נשים לצה"ל

שאלה:

שלום רב,
עוד מעט אני הולכת לעמוד בפני השאלה, גיוס לצה"ל או שירות לאומי.
רציתי מאוד לדעת איך ההלכה מתייחסת לעניין של גיוס נשים לצה"ל?
האם מותר לנשים להתגייס לצה"ל? אם לא, למה לא? ואם כן, איך אוכל לשמור על ההלכה בזמן השירות בצה"ל?
תודה רבה.

תשובה:

אשה חייבת לשמור על צניעותה, אשה בבסיס צבאי זה פריצת כל גדרי הצניעות, ואני בטוח שכל מי שאי פעם שירת בבסיס כזה מבין היטב על מה מדובר… לפיכך סבר החזון איש שגיוס נשים הוא בגדר יהרג ואל יעבור ממש…

אנסה להסביר את הדברים:

ביהדות "כל כבודה של בת מלך פנימה" בתוך הבית, כך שגם אם לא נרחיק לכת ולא נקיים חיים כפי שהיו בימי אבותינו, והנשים היום עובדות בחוץ ומפתחות קריירה ויוצאות וחוזרות וכו' וזה בסדר גמור, כשבנים ובנות בגיל הנעורים משרתים יחד באוירה קלילה של בסיס צבאי שמנוהל בצורה חילונית, בימים ובלילות, רחוק מהבית וללא מסגרת תומכת של מבוגרים יראי שמים, זה מתכון פשוט לאיסורי תורה הרהורי עבירה וכו' וכו', הרבה יותר גרוע מזה… לא נראה שיש מי שבאמת חשוב שיש צניעות בענין. להיפך, התחושה היא [ואמר זאת בפה מלא בזמנו הרמטכ"ל דאז אהוד ברק…] שהצבא תובע גיוס מעורב רק כדי "להעלות מורל לחיילים"… בושה וחרפה ודי למבין, וגם כחלק מהיחס לצה"ל כ"כור היתוך חינוכי ישראלי", לא צורך מבצעי אלא ראייה כללית כיצד הנוער אמור להראות… הבעיה היא שהתורה רואה אחרת את הדרך בה הנוער אמור להראות…

לכן אין להתגייס בשום אופן, אין מקום לשמש כלי משחק בזוי לגחמות חמורות אלו, השמירה על גדרי הצניעות היא אחד היסודות החשובים של היהדות. גם בנוגע לשירות לאומי במדיה והולכים, יש לתת הרבה שימת לב למה הולכים, מה האוירה במקום, שתהיה קירבה לבית וכו'.

בהצלחה רבה ושבת שלום.