מזוזה שנקבעה שלא במקום הרצוי בטעות

שאלה:

א. באתי לקבוע מזוזה שיש עליה נייר דבק ורציתי לקבעה במקום מסוים ותוך כדי כך נדבקה המזוזה במקום קרוב לכך האם חשיב כמתעסק ולא נחשב קביעה. ב. אם יש לי בבית מזוזות שאינן בשימוש האם מחויבים להשאילן לאחר וכו' כיון שהשתמשו בהן למצוה. ג. האם בקביעת מזוזה יש משמעות אם המקום נקי או גוף נקי.(כגון שהאדם צריך לשירותים).

תשובה:

שלום וברכה

לא נראה לי שזה בכלל מתעסק, אדרבה אתה חושב לקבוע רק יצא לך קצת לא במקום…

אין חיוב להשאיל, אבל אם אפשר לעשות חסד עם יהודים אז למה לא…

אין משמעות, כמובן לכתחילה צריך גוף נקי, אבל זה לא יעכב בכשרות המזוזה.