גידול דבר אחר בא"י

שאלה:

שלום רב. נשאלתי ע"י חבר שעובד בפינת חי גדולה (נכנסים אליה בתשלום) השייכת לאביו, האם יש היתר לגידול החזירים אשר שם או שאסור אפילו שזה לא לצורך אכילה וכדו'?

תשובה:

רמב"ם הלכות נזקי ממון פרק ה הלכה ט

וכן אסרו חכמים לגדל חזירים בכל מקום, ולא את הכלב אלא אם כן היה קשור בשלשלת, אבל מגדל הוא כלבים בעיר הסמוכה לספר, ביום קושרו ובלילה מתירו, ואמרו חכמים ארור מגדל כלבים וחזירים מפני שהזיקן מרובה ומצוי.