כיור נירוסטה

שאלה:

למה מתייחסים לכיור נירוסטה כבעייתי בהכשרה לפסח? אדרבה אפשר לערות עליו, לא?
למה כתוב לא להשתמש 24 שעות וכו'?

תשובה:

תמיד לפני הגעלה  יש להמנע משימוש 24 שעות, ונכון הדבר שהכשרתו אפשרית יותר מכיור חרס שאין לו הכשרה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא זכיתי להבין מדוע חייב הכשרה לכיור חרס?
    וכי מישהו מרים אוכל שנופל לכיור ואוכל?
    אפשר להחליט שבפסח לא שופכים חם בכיור ואז אין חשש

  2. ברור, דוקא בגלל שאין הכשרה לכלי חרס, ההנהגה היא שלא לשפוך שום דבר חם ולא לרחוץ כלים במים חמים כל החג, ואין סתירה בין דברינו. הנהגה יפה לשים כיור פלסטיק בתוך הכיור, גם אז לא להשתמש בחמים, אבל זה טוב לעשות כזה כיסוי, שוב הנהגה מקובלת מדורות אבל לא חיוב.

  3. אגב, מדוע "גם אז לא להשתמש בחמים"?
    לא מציאותי שחמץ שבלוע בחרס יפלט ממים חמים שיחלחלו(?) ויעלו חזרה כאדים(?) דרך שכבת גומי עבה וצפופה כגון כיור גומי שבשווקים?!
    לדעתי אין מציאות כזו.