קריאת ההגדה אחד עבור כולם?

שאלה:

שלום רב
האם כשמשתפים את הילדים בקריאת ההגדה צריכים הגדולים לקרוא בלחש ?

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט! יש דיון אמנם בין פוסקי זמנינו אם כאשר האב קורא את ההגדה והאחרים שומעים, הם יוצאים ידי חובה מדין שומע כעונה, כמו בקידוש וכדומה, או שכך היא צורת המצוה, שהאב קורא ובניו שומעים, זה הסיפור, ראיתי בענין זה כרגע התכתבות מענינית בין הגאון רבי דב לנדו ראש ישיבת סלבודקה עם הגר"ח קנייבסקי זצ"ל, עכ"פ כשילד קורא ודאי יש לחשוש שאינם יוצאים ויש חובה לקרוא יחד איתו. אני מעדיף בכל מקרה לקרוא גם בעצמי כי קשה לכוון לשמוע מאדם אחר כל מילה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מעניין למדיי
    זה לא מגילה או קריאת התורה
    בעניין להחסיר אות אחת.
    יש עניין לקרוא באימה ויראה ולא בהסיבה
    ויתכן שחסר את האימה ויראה כשילד קורא.