מי שואל 'מה נשתנה'?

שאלה:

שלום וברכה.
אם אני עם 6 ילדים. 5 בנות ובן.
יש לי בכורה והבן בגיל 7.
מי צריך לשאול "מה נשתנה" בשביל לצאת מדאורייתא במצוות "והגדת".?
הבכורה או הילד?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית זה בכלל לא משנה, אין הבדל בין הבנים לבנות לקיום מצוה זו, שנית, הלילה הזה הוא הלילה של הילדים… עושים להם חוויה ומפנקים ומספרים וכו', ועושים הכל הכי קרוב ומרומם ושמח… כחלק מזה, כל מי שיכול ללמוד ולשיר תן לו לעשות את זה! מה משנה איזה גיל? כל ילד בתור שלו עומד על הכסא ושר וכולם שמחים, ואתה מחלק שוקולד של פסח לכל מי שאמר מה נשתנה [ומהצד נותן גם למי שהתבייש או לא הצליח] ומתפעל וכו' וכו'…

רוב נחת ושמחות.