אכילה ושתיה באמצע ההגדה

שאלה:

בס"ד.
שלום לרב.
מה שנהוג בביתנו הוא שלא אוכלים ושותים במהלך המגיד וגם לא לפניו למעט כמובן כוס ראשונה מארבעת הכוסות וכרפס. אך הרושם שלי הוא שלחלק מהנוכחים בליל הסדר בשל העובדה שאסור לאכול מטבע הדברים יש רצון למהר במגיד ולהגיע אל שולחן עורך.

השאלה שלי היא האם מן הדין ישנו איסור לאכול בזמן המגיד? והאם האיסור כולל אף שתייה כגון קולה או מיץ? ומה דין מים?

וכן גם אם ישנו איסור. רציתי לשאול האם לאחר הקידוש ולפני המגיד ישנה אפשרות לטעום או לשתות משהו?
תודה רבה לרב ופסח שמח.

תשובה:

שלום רב

בעת הצורך יש להקל, ובודאי עדיף לפני מגיד.

מקורות:

במשנה ברורה בסי' תעג ס"ק ד כתב בשם הרמב"ן הלבוש והגר"א שאסור לשתות באמצע המגיד, אולם ראה הליכות שלמה פרק ט סעי' לד שהמחלוקת שיש בענין בין הרמב"ן לרז"ה אמורה לגבי שתיית יין, וכדי ליצור הפסק בין הכוסות, אבל שאר מיני מאכל מותר לאכול באותה שעה, וראה שם בהערות שיש שהקפידו אדרבה לטעום מעט כדי שלא יהיה הפס גדול מידי בין הקידוש לסעודה. ומכל מקום המנהג להשתדל להחמיר בזה שלא במקום הצורך.