ריבית

שאלה:

יש אצלנו ארגון קדוש שלצורך פעולתו הוא הגה רעיון שמי שתורם להם סכום מסוים מקבל כרטיס הנחה
להרבה חנויות ומבחינה כספית הוא למעשה מכסה את המחיר עלות מעל ומעבר. כמובן שהם לא משלמים לבעלי החנויות אלא שהם שכנעו הרבה חנויות להצטרף ובתמורה כל מי שמקבל את הכרטיס מקבל עם זה גם את רשימת החנויות וההנחה המוצעת שם. מעין פרסומת. אלא שהמחיר לקבלת הכרטיס הינו $10 לחודש או $100 לשנה. אין כאן שאלה של ריבית? ואם כן לאיזה צד? לא ברור לי (וגם אין לי אפשרות לשאול. התשובה שאני מקבל זה שיש שני מסלולים) האם המחיר הוא בתשלום מראש אלא שאם מחלקים לשנה משלמים יותר או שהתשלום לחודש אלא שאם משלמים מראש מקבלים הנחה

תשובה:

אני מניח שהכסף הזה הולך לאירגון, ואין לזה קשר להנחות בחנויות, והם מקבלים זאת כתרומה או כשכר טירחה על כל האירגון הזה של ההנחות, אינני רואה כאן כל צד ריבית.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברור שהכסף הולך לארגון ולא לבעלי החנויות אבל ״רכישת״ הכרטיס עולה שני מחירים שונים. או עשר דולר לחודש או מאה דולר לשנה. זה לא בעייתי?