התקלף הצבע ברצועות תפילין

שאלה:

שלום רב.
האם שחיקת הצבע השחור מרצועות התפילין במקום מסויים, מעכב לעניין ברכה? אשמח למקורות בעניין.
(אגב, לא מבעיא מצב שרוב הרצועה נשחק צבעה, אלא אני מדבר בחלק קטן מהרצועה)

תשובה:

בביאור הלכה סי' לג ד"ה הרצועות כתב שצ"ע מה בדיוק השיעור שפוסל, ולכן יש להקפיד שתהיה שחורה לגמרי וכך נהגו, אף שכתבו אחרונים שאם בעיון שטחי נראה הכל שחור אין צורך להקפיד על נקודה קטנה, ראה הליכות שלמה פ"ד אות כח, תשובות והנהגות ח"ב סי' כב.