קבלת מתנה שלא יועדה לי

שאלה:

שלום רב,
אמי קיבלה מקרר במתנה מגורם חיצוני (לא מהמשפחה) שיועד דווקא לה כעזרה כלכלית.
מכיוון שאמי מרוצה מהמקרר שיש לה, היא רוצה לתת אותו לי כיוון שהיא יודעת שאני צריכה מקרר.
האם אוכל לקבל את המקרר ממנה ולא יחשב כגזל?
שכן מי ששילם עבור המקרר לא ייעד את המקרר בשבילי אלא בשבילה, והיא בוחרת לתת אותו לי.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לאמא שלך להעביר לך את המקרר. התורם לא התנה שהמקרר יהיה רק לאמא שלך ולכן זה טובת התורם שהמקרר שתרם יגיע לאנשים שצריכים.

בהצלחה.

מקורות:

אמא שלך קיבלה מקרר כעזרה ואמא שלך לא צריכה את המקרר ואת צריכה, ולכן מותר להעביר לך את המקרר שאת צריכה. ולמה שהמקרר ישכב בבית של אמא שלך ללא שימוש בזמן שאצלך המקרר יעזור לך?!

הצטרף לדיון

תגובה 1