תשלום חנויות אחוזים לאדריכל בקניות עם לקוח

שאלה:

כאשר האדריכלים הולכים לקנות עם הלקוחות מוצרים שונים לבית, החנות משלמת לאחר הקניה לאדריכל כ-10% מסך הקניה ללא ידיעת הלקוח.
ישנם כמה אופציות להסדר האחוזים מצד החנות לטובת האדריכל:

1. החנות מוסיפה ללקוח תשלום ומשלמת אח"כ לאדריכל.
2. החנות לא עושה הנחה ללקוח (כאשר לקוח ללא אדריכל שמבקש הנחה מקבל הנחה ומי שעם אדריכל לא יתנו לו הנחה) ומשלמת אחוזים לאדריכל.
3. כאשר האדריכל קונה הרבה בחנות, הוא מקבל אחוזי הנחה קבועים גדולים מכל אחד אחר ולאדריכל יש אופציה לבחור- או שהלקוח יקבל הנחה משמעותית ביחס לאחרים או שהאדריכל יקבל אחוזים.

האם מותר לאדריכל לקבל אחוזים?

תשובה:

שלום וברכה,

התשלום שהאדריכל מקבל מהחנות הינו דמי תיווך מהפניית לקוחות. ולכן אין איסור לאדריכל לקבל אחוזים על כל לקוח שמפנה לחנות. והלקוח ששומע את המחיר יחליט אם מעוניין לקנות או שיברר מחירים בחנות אחרת. ולכן מותר לאדריכל לשמור את האחוזי הקנייה לעצמו, והלקוח יכול לברר אם משתלם לו לקנות באותה חנות.

בהצלחה.