לקחת אופניים שקשורות זמן רב

שאלה:

יש הרבה פעמים אופנים קשורות ברחוב חוד שים ושנים האם מותר לי לקחת אותם דהרבה פעמים ממש חבל דהם נהרסות. וכן לפעמים עוזבים דירים את הבנין ויכול להיות שם אופניים שנים מה הדין שלהם

תשובה:

שלום וברכה,

אופניים שקשורות זמן רב לא ממוגדרים כהפקר, ולכן אסור לקחת אותם. אם בעלי האופניים עזבו לחו"ל והאופניים מונחות זמן רב במקרה כזה ניתן להניח שבעליהם עזבו אותם והם הפקר. אבל אם בעליהם גרים בארץ אין סיבה לומר שהפקירו גם אם עובר זמן רב.

בהצלחה.