מעשרות מהחזרי מס בגין תרומות

שאלה:

שלום,
תרמתי סכום של 1,200 ש"ח מכספי מעשרות/צדקה שהבטחתי.
כעת אני מגישה דו"ח שנתי למס הכנסה, ויש שם אפשרות לדווח על תרומות ולקבל החזר מס של 35% מסכום התרומה, איך להתייחס לכספים שיוחזרו לי? לכאורה במקור כספים אלו הם של מעשרות/צדקה מובטחת…
תודה רבה.

תשובה:

לא מדוייק. כסף הזה אינו מעשרות, הוא החזר מס, כלומר הוא הכנסה נוספת, שכיון שלא הפרשת עליה [כשהפרשת זה היה מהנטו לאחר ניכוי מס], יש להפריש ממנה עתה. אם נניח קיבלת חזרה 500 ש"ח, תתני 50 ש"ח לצדקה.