מכירת חמץ לפי שעון ארץ ישראל?

שאלה:

אני גר בחו"ל בדירה שכורה ואני נוסע לארץ ישראל לפסח כשבוע וחצי לפני פסח , מה עלי לעשות בנוגע למכירת חמץ האם למנות את המשכיר לשליח למכור את הדירה או לעשות מכירת חמץ בארץ בעצמי לפני פסח ?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שחג הפסח בישראל יכנס לפני חג הפסח בארה"ב, טוב יותר למכור את החמץ בארץ ישראל, כך מוקדם יותר ובזמן הראוי והנכון הוא כבר יצא מרשותך. הרי את מצוות הפסח את החייב לקיים לפי שעון ארץ ישראל, שם אתה נמצא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השנה אין נפק”מ כיון שאסרו-חג/יו”ט אחרון זה ש”ק אך בשנים אחרות איך אפשר יהיה למכור בארץ כשהרב קונה את החמץ חזרה בעבורו ביו”ט? וגם ידוע הרי דעת הגר”א וכן רוב העולם מקפידים למעשה שלא להסתמך על מכירה זו מחשש הערמה ורק לבתי-עסק מקילים בכך כ”ש כאן וכי איזה הסתברות יש שמוסטפה ירצה לטוס לחו”ל בשביל שקית בייגלאך? האין בזה משום הערמה גמורה?

  2. 1. יש בזה חשיבות גם לגבי המכירה בערב פסח, שיהיה לפני זמן הביעור, או לעשות מכירת י"ג.
    2. הוא לא חייב לנסוע, והערמה בין כך יש בזה.