שאלה

שאלה:

שלום הרב

כשאני מניח תפילין של יד אני זוקף את היד למטה ואני רואה שהתפילין מונחות על המקום שלהם בחצי התחתון למטה מוטה מעט לצד הלב וקצת לצד הגוף.
ואני גם שם שתי אצבעות בין הקו של הזרוע והיד לבין התפילין והתפילין מונח רק מעל השתי האצבעות.
כשאני מוריד את היד למטה כשאני שם אצבעות אני רואה שהתפילין של יד לא עובר את השתי אצבעות וזה בסדר.
אבל כשאני מוריד את האצבעות ואני מעלה את היד למעלה אני רואה שמעט מהתיתורא נמצא באוויר ובזווית הקדמית זה מסתיים אחרי המקום של התפילין ורק לאחר שאני מוריד את היד למטה אני רואה שזה מונח על כל הקיבורת והכל בסדר ואפילו מאחורי הקו.
זה מקום התפילין?
ככה זה אצל עוד אנשים?
להניח שוב?

אשמח לתשובה מהירה

תשובה:

זה בסדר. היד לא ישרה כמו קרש זה לא יכול להיות מנוח לגמרי הכל בעיר אצל נעיר צעיר כמוך.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אני שם שתי אצבעות גם כשאני ממש מקרב את היד למעלה כדי לראות אם התפילין יעברו את השתי אצבעות ואני ממש נאבק לראות אם זה עובר וזה לא עובר.
    רק אם אני לא שם אצבעות אז אפילו בפעולה הכי קטנה שאני מעלה את היד רואים שקצת מהתיתורא יורד ממקומו וכשאני מישר היד (זוקף אותה) אז התפילין חוזר למקומו למעלה.
    זה גם בסדר נכון?

    תודה הרב

  2. הרב יצא לי לבדוק את העניין הזה.
    עשיתי שריר וראיתי שהתפילין התיתורא מונח כבר אחרי מקום הקיבורת.
    יש דעות שמקילות שיצא?