חולה יהודי בבית חולים נוכרי בפסח

שאלה:

בדיקת חמץ
אכילה על שולחן של גוים

תשובה:

שלום וברכה

החולה אין לו אחריות על חמץ שאינו שלו ואינו ברשותו, יש להקפיד לאכול רק אוכל כשר לפסח מהבית, ולא לשים ישר על השולחן אלא לדאוג שיהיה משהו מתחת ולא יהיה מגע של חמץ חלילה כלל.

רפואה שלמה ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אמנם אין חשש שיאכל ממנו כיון שזה לא שלו ולא מיועד לו, אבל ודאי כל כך מתרחקים מחמץ שאין לעשות זאת, חשוב שיאכל בפינה נקייה ובדוקה, אולי ליד מיטתו.

  2. לאכול על שלחן אחד חמץ אפי' אם החמץ של גוי הדבר אסור מדינא ואפי' בהפסק מפה כמבואר בשו"ע סי' ת"מ ס"ג כתב אינו יהודי שנכנס לבית ישראל וחמצו בידו אינו זקוק להוציאו אע"פ שהישראל רואה חמץ של אינו יהודי אין בכך כלום, אבל אסור להעלותו עמו על השלחן אפי' בהפסק מפה.