תשלום על שיעור פרטי

שאלה:

שלום כבוד הרב
מישהי העבירה לי שיעור פרטי וקבענו להיפגש לשעה וחצי. בסוף התחלנו בערך רבע שעה אחרי הזמן וסיימנו רבע שעה לפני. (שתינו היינו מוכנות בזמן, פשוט כל אחת חיכתה לשנייה..) וחלק מהזמן מהשיעור הלך על זה שהיא הייתה צריכה ללמוד להשתמש בלוח החדש של המחשב.. האם אני צריכה לשלם לה על שעה ורבע? או על שעה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם החיסור בזמן השיעור היה באשמת המורה ולא באשמת התלמיד, התלמיד לא חייב לשלם עבור הזמן שלא למדו. אם השיעור התקצר באשמת התלמיד יש לשלם עבור כל השעה ורבע.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם היה עיכוב שלא באשמת התלמיד אין חובת תשלומים. וחוסר הבנה בין הצדדים לא נחשב פשיעה של התלמיד.
    אם כל אחד חיכה לשני למה לא נפגשו?

  2. אם התלמיד קבע זמן של שעה וחצי והשיעור הסתיים תוך שעה – צריך לשלם על שעה וחצי כמבואר בשו"ע סימן שלה ס"א. אבל אם המורה קבע שעה וחצי וסיימו אחרי שעה, התלמיד ישלם שעה בלבד.