חתימה על חוזה שמחייבת בוררות

שאלה:

חתמתי על הסכם מכירה ביני לשותף נוסף,
ובסעיף אחד בחוזה מופיע שמקבלים בורר פלוני וחתימה על ההסכם מהווה כחתימה על השטר בוררות בנוסח המקובל על הבורר,
אך לא הוצג כלל לפני שטר הבוררות
1- האם יש איזהו מקום לסוג טענה שלא הראו לי את השטר בוררות?
2- ככל והבורר התפטר מהתיק האם יש לו מקום להכרעות נוספות?
3- ככל והבורר התפטר ולא פסק על כל התיק אלא על חלקו – האם חייב להחזיר דמי התגמול שמקבל?
4- חוק הבוררות קיים בדין תורה? או לא חל כלל?
אודה לתשובות להנ"ל כולל מקוראות אם שייך
ממש תודה רבה.
זה ממש יעזור לי

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר חתמת שאתה מקבל על עצמך את השטר בוררות, אתה מחויב לכל הכתוב בשטר בוררות של הבית דין עם כל התנאים שבו.

על שאלתך שהתפטר הבורר והבורר לא פסק על כולו, צריך בדיקה במה מדובר האם אכן התפטר ואז צריך הבורר להביא בורר חילופי. ומה הכוונה שלא פסק בכל התיק האם שמע את הטענות ולא התייחס או שלא סיימו את הטענות, בכל מקרה יש להפנות את השאלות לבית דין שבו היה הדיון, ואין אפשרות לבית דין אחר להיכנס באמצע דיון.

שטר בוררות הוא שטר חוקי. לפי הלכה אין צורך לשטר בוררות ויש תוקף לבית דין גם ללא השטר בוררות.

בהצלחה.