לקחת פרנסה של אחרים

שאלה:

אם לקחתי עבודה של מישהו אחר אני גונב פרנסה מישהו אחר?

תשובה:

שלום וברכה,

אם נהגת כדין, לא נחשב שלקחת עבודה למישהו אחר. אבל אם נהגת שלא כדין אכן נחשב שלקחת פרנסה של אדם אחר.

אם הם בחרו בך על חשבון מישהו אחר, אין איסור בדבר. אם אתה הבאת את עצמך ופעלת לסלק עובד כדי לקבל את העבודה הרי זה אסור. ומסתמא שפעלת כדין ולכן אינך צריך לחשוש.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לי היה מקרה לאחרונה שבקשו ממני לבוא למלאות מקום למישהו שיצא לחופשה בת שבועיים והסבירו לי שבשבילם זה גם יהיה הזדמנות טובה להגיד לו שמצאו מחליף ושילך לחפש עבודה אחרת. חששתי לקחת.