הלבנת פנים

שאלה:

יש לצערנו כיום רשעים שעושים מצעדי תועבה.
היום ילדה לסבית שהיא חלק מהקהילה של מצעדי התועבה עברה לידי וליד חברים שלי ואמרתי זאת חולת נפש ואז הם התפרקו מצחוק אמרתי את זה כי היא מסתובבת עם הסמלים של מצעד התועבה ומחלללת שם שמיים ברבים. לפי מה שהבנתי זה לא לשון הרע אבל אולי הלבנת פנים על פי דין תורה זה הלבנת פני חבירו ברבים?

תשובה:

זה לא לשון הרע, אבל יש כלל שצריך לדעת, כשאתה מכניס רגלים לבוץ אתה מתלכלך גם אם זה לא בוץ שלך… כאשר מדובר בתועבה, כשאתה מתייחס לזה מדבר זה יוצר קשר עם אנשים כאלו, גם בענין כזה של לעג, אתה בעצם מתחכך בבוץ, וזה למה לך? יהודי שומר על הפה ועל המחשבה ולא עוסק בכלל בכל הגועל נפש הזה.

בשורות טובות.