טבילה לפני חתונה

שאלה:

צהריים טובים הרב… זוג חילוני שגילו שהאשה בהריון ומתכננים חתונה בחודשים הקרובים.. שאלו מתי לטבול במקווה וזו הזדמנות להצילם מעוד איסורי כרת…האם לומר לה לעשות הפסק ושבעה נקיים ואז לטבול כמה שיותר מהר ובנוסף לטבול לפני החתונה למראית עין של המשפחה? או שלא חייב 7 נקיים ושתטבול מיד? תודה ענקית מראש.

תשובה:

שלום רב,

ז' נקיים ודאי שצריך. למעשה נראה כפי שכתבת שעדיף שלטבול בעת למרות שזה עוד זמן לפני החתונה כי אין למה להמתין. תמיד ממתינים כמובן כי אין טעם לטבול מוקדם כאשר תראה עוד בהמשך. אבל במקרה דנן שהיא מסולקת דמים עדיף שלטבול כבר עכשיו.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה ועל ההערה. שאלתי במידה ולא תהיה מוכנה ל 7 נקיים וכו' כי מדובר בחילונים שלא תמיד מתגמשים..האם בטבילה מיד ללא הפסק ונקיים לא יינצלו מאיסור כרת?