חופת נדה כשחיו ביחד לפני הנישואין

שאלה:

שלום וברכה לרבנים שליט"א.
מרן השו"ע פסק שאסור להתייחד עם אשתו כשהיא נדה שעדיין לא בא עליה (יורה דעה סימן קצ"ה ס"א. סימן קצ"ב ס"ד). אבל אם כבר בא עליה לאחר הנישואין מותרים ביחוד. והטעמים הם: א. כיוון שכבר בא עליה.
ב. שעתידה להיות מותרת לו.
השאלה היא: זוג שחי ביחד קודם הנישואין כולל יחסי אישות בעוונות הרבים. ועכשיו ברוך השם באו בברית הנישואין כדת משה וישראל ויש להם חופת נדה. האם מותרים ביחוד כיוון שכבר בא עליה ברווקות או בגלל שעכשיו זה משהו חדש, חופה כדת משה וישראל, צריכים להתרחק אחד מהשני?
בברכה,
ויקטור בוחניק.

תשובה:

שלום וברכה

לענין חשש דם חימוד בשאלה זו נחלקו פוסקי זמנינו הגר"ש וואזנר בשיעורי שבט הלוי עמוד רלה נקט שאין חשש דם חימוד באשה כזו, ואילו הגר"ע יוסף בטהרת הבית ח"א עמ' תעח נקט שיש לחשוש שמא חיבת הנישואין גורמת לחימוד אף שחיו יחד. הנושאים די קרובים, אבל לא מצאתי משהו מפורש בנושא שהזכרת, הסברא נותנת כאן לחשוש יותר לסברת הגר"ע זצ"ל, שכן בדם חימוד חשש האיסור רחוק יותר, שהרי אם תראה דם מן הסתם תמצאנו ותפרוש, ואילו לענין יחוד יש חשש שיבואו לידי איסור ממש, וגם עצם שהייתם יחד בחשש איסור ואינה רק הרחקה בעלמא.