טהרה אחרי לידה

שאלה:

שלום וברכה, אני חודש אחרי לידה והדימומים כבר הפסיקו אך עדיין יש הפרשות צהובות. האם אפשר להתחיל בבדיקות? בנוסף יש חובה במוך דחוק? וגם לגבי שבעה נקיים יש צורך לעשות את כולם אן רק ראשון ואחרון.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

ככל שזה מראה טהור אין מניעה לעשות הפסק טהרה, רק אינני יכול לקבוע שאכן זה כך הואיל ואינני יודע בודאות במה מדובר.

אם יש פצע / רגישות מחמת הלידה, ניתן להמנע בשלב זה ממוך דחוק ככל שזה אינו היום הראשון לראיית הדם, ואני מבין שאפילו לא ראית כלל דם באותו היום, כף שהמוך הוא רק להידור מצוה בעלמא. גם לגבי בדיקות שבעה נקיים, אם יש סיבה להמנע מחמת רגישות מהלידה, ניתן להסתפק בראשון ושביעי, אבל אם אין סיבה, אז אין סיבה…

מזל טוב ורוב נחת.