מריבה עם חברה

שאלה:

שלום הרב,
אנחנו מצווים לקיים ואהבת לרעך כמוך. יש לי חברה שלאחרונה כל הזמן יש בינינו מריבות.אני אדם רגיש מאוד ונפגעת מחלק מהמילים שהיא אומרת. חשבתי לנסות להתרחק ממנה ועדיין לאהוב אותה בלב כמו שצריך לאהוב כל יהודי.
האם זה בסדר מבחינת הלכה?

תשובה:

שלום וברכה

אין חובה להיות חבר קרוב של אדם שאינו מתאים לך, אבל לפני שאת מתרחקת, אפשר גם לנסות לפתוח מולה את הנושא הזה, בחיים לא תמיד נכון לברוח מבעיה, לפעמים אפשר לפתור אותה. אני מניח שאם אתן חברות זמן רב כנראה יש משהו שטוב לכן יחד, אז אולי את הקושי שנוצר ניתן לפתור באיזו שיחה מלב אל לב.

בשורות טובות ובהצלחה.