טעם כעיקר בספיחין

שאלה:

תבשיל שמעורב בו ירק היתר מכירה ומיועד לאוכלי יבול נוכרי האם הוצאת הירק מהתבשיל מועילה למחמירים באכילת יבול נוכרי או שמא התבשיל כולו נאסר עליהם באכילה

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן איזה שהוא בילבול בניסוח. הבעיה האמיתית בהיתר מכירה זה לא שזה יבול נכרי, אדרבה, יבול נכרי בודאי אין בו איסור ספיחין והוא מותר באכילה [כל השאלה היא רק אם יש בו קדושת שביעית] הבעיה בהיתר מכירה הוא שלדעת הסוברים שהמכירה לא חלה, אז הירק הזה הוא ספיחין והוא אסור באכילה, ודינו ככל מאכלות אסורות. וכאשר הוא מאכלות אסורות, גם טעמו אוסר ולא מועיל להוציאו מהתבשיל אלא אם כן יש בתבשיל פי שישים כנגדו.

שבוע טוב ומבורך.