התחילו במנין ויצא אחד מהעשרה החוצה

שאלה:

התחילו להתפלל במנין (10 אנשים) , ואחד נאלץ לצאת באמצע התפילה , כיצד ממשיכים את התפילה ??? (

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הוא שמה שהתחילו גומרים, אבל הנושא הבא המצריך עשרה לא יוכלו לומר. השאלה מה נקר נושא אחד: אם התחלתם חזרת הש"ץ והוא יצא באמצע, למנהג בני אשכנז אתם אומרים גם קדיש תתקבל אבל לא קדיש יהא שלמא, ולמנהג הספרדים גומרים חזרת הש"ץ אבל לא אומרים קדיש. כמובן קריאת התורה אין לומר.

מקורות:

ראה מחלוקת השו"ע והרמ"א בסי' נה סעי' ג, ובפרי מגדים ושערי תשובה שם שהרמ"א חולק על השו"ע ולא מפרש דבריו.