קשקושים על קירות בדירה שכרוה

שאלה:

שלום כבוד הרב שליט"א

לפני כ5 שנים קיימתי חוזה שכירות עם השוכר שלי, בחוזה נכתב שהשוכר צריך להחזיר את הדירה באותו מצב שקיבל למעט בלאי משימוש סביר וכו,
והנה כעת הוא בא לצאת מהדירה, וקירות הבית מקושקשות בצבעים למיניהם(כנראה מהילדים), נראה שאין זה בלאי סביר. אני טוען בפניו שעליו לצבוע את הדירה, והוא טוען שלא נכתב בחוזה סעיף שצריך לצבוע.
עם מי הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

אם קירות הבית מקושקשים חייב השוכר לצבוע את הדירה, עליו להחזיר את הדירה כמו שקיבל למעט בלאי משימוש סביר. וקשקושים זה לא נחשב לבלאי של שימוש סביר – ולכן השוכר צריך לתקן.

בהצלחה.

מקורות:

שוכר לא חייב לשלם על נזק הדירה מאחר ועל קרקע לא חיובי שמירה כמבואר בשו"ע סימן שב. אולם אם כתוב בחוזה שעליו להחזיר את הדירה כמו שקיבלה, חייב השוכר לתקן את הבית כמו שקיבל. הסעיף להחזיר את הדירה כמו שקיבל לא מחייב תיקונים שהגיעו מבלאי סביר, וקשקושים או נזקים שנעשו על ידי ילדים קטנים לא נחשב לבלאי טבעי ולכן חייב השוכר לתקן.