שאלה:
שלום לרבנים הסתפקתי בדין בר גיבול מה ההגדרה כמו בצק שהמים לא ניכרים בתוך התערובת ואם כן טונה עם מיונז זה לא חשיב בר גיבול או שהכונה שאי אפשר להפרידם אלא עי מאמץ ואם נן אז מיונז עם טונה חשיב בר גיבול? 2 מיונז נחשב בלילה עבה? תודה רבה
תשובה:
הרעיון אינו קשור למאמץ, אלא האם נעשית בלילה אחידה כמו בצק או שעדיין ניכר החתיכות אלא שהמשקה מעורב ודבוק בהם.
שבוע טוב.
איזה דוגמא יש היום באוכל שלא מיקרי בר גיבול?
מאוד מצוי בסלטים שונים שיש בהם חשש לישה, כמו סלט ביצים ואפילו סלטי ירקות קצוצים היטב ועוד.
השאר תגובה