נסיעת יולדת חוץ לתחום בשבת – נשיאת חפצים

שאלה:

אשה שצריכה לנסוע בשבת לבית חולים מחוץ לתחום האם מותר לה לקחת בגדים או אוכל או תעודת זהות או דברים לבעלה שנוסע עימה ,, ואם היא נוסעת לא באמבולנס אלא ברכב של שכן או של בעלה האם הם צריכים להוציא את כל החפצים .ואם כן מה יעשו בחפצי מוקצה

תשובה:

שלום וברכה

במידה וזה מתאפשר, יש להוציא את כל החפצים שאינם חיוניים לחולה. לגבי חפצי מוקצה הסתפק בזה בשמירת שבת כהלכתה, וצידד, שכיון שיש סוברים שתחומין דאורייתא והמוקצה הוא ודאי דרבנן, נראה שעדיף להוציא.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק מ סעי' עז ובהערה קנט.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עניתם לי רק על חצי שאלה .א.האם מותר לקחת תעודת זהות .ב.אוכל.ג.בגדים לצורך שבת או דנומר לה שתחכה עד מוצאי שבת .ד.האם יש הבדל בין רכב פרטי לאמבולנס בכל הנל ,,תודה רבה

  2. כתבתי שכל מה שחיוני לה מותר, זה כולל מסמכים שידרשו, כמו בדיקות אחרונות, תעודת זהות לפי הענין, אני מניח שלא ידרשו אם לא הביאה, בגדים נקיים, ומעט מזון ושתייה. אין הבדל בין רכב לאמבולנס.