בירור חיוב תשלום בביטול מקח

שאלה:

קבעתי עם חברת הסעות פרטית שמפרסמת נסיעות מחריש לירושלים, לגבי נסיעה לירושלים ביום שישי, וחזור במוצאי שבת. ביום חמישי קיבלתי טלפון מהחברה שאינם מוציאים את ההסעה.
כעת ברצוני לשאול האם אני יכול לתבוע מהם הוצאות נסיעה או את ההפרש בנסיעה במונית.
כ"כ אם החלטתי לשכור רכב האם הם מחוייבים לשלם לי את ההשתתפות או שהם פטורים מכל תשלום אלי (לטענתם הם הודיעו לי מספיק זמן כדי שאוכל להתארגן בהתאם).
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לפועל לחזור בו אפילו באמצע היום – אם לא מדובר בדבר האבד. במקרה שלך מותר לנהג או לחברה לבטל את הנסיעה ובפרט שניתן להודיעו זמן מספיק שיכול למצוא נהג חלופי. ולכן הם לא חייבים לשלם מחיר של המונית שהייתה צריך להוציא עבור הנסיעה. ובנוסף, שהייתה יכול לנסוע בתחבורה ציבורית, ולכן אין כאן צד של דבר האבד אלא טורח בלבד, ואין עליהם שום חיוב ממוני.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שלג סעיף ג וסעיף ה.