סוחט לתוך מרק

שאלה:

שלום רב!
השו"ע פסק שמותר לסחוט אשכול של ענבים לתוך אוכל, דאוכל הבא לאוכל כאוכל דמי, רציתי לדעת האם מרק ירקות דינה כאוכל או כמשקה לעניין זה, כלו' האם יהיה ההיתר דסחיטת לתוך אוכל בזה.
תודה מראש!

תשובה:

מרק שניגר ואין בו ענין של נגיסה הוא משקה ולא אוכל, וגם אם מעורבים בו ירקות, הרי הוא סוחט לתוך המשקה וזה נעשה חלק מהמשקה. נראה פשוט שאסור.

חודש טוב ומבורך.

וראה בספר ברית הלוי סימן נ אות ד שכתב שהגדרת משקה שאסור לסחוט לתוכו הוא כל שנלעס בלשון. דהיינו שצריך קצת למססו בלשון כדרך אכילת בני אדם, ואע"פ שאין צריך ללועסו בכל זאת נחשב משקה. ולכן גם אסור לסחוט לימון לתוך טחינה דלילה מאוד כיון שכל שראוי לשתיה חשוב משקה. וכן כתב שם באות ג שאסור לסחוט לימון לתוך רוטב דגים שלא הוה משקה הבא לאוכל ואף על פי שרוטב זה הוא סמיך ורגילים לטבל בו בכל זאת אסור כל שראוי לשתותו מחמת נוזליותו. אבל אם סוחט לתוך רוטב שבסיר עם דגים ועיקר שם התבשיל נקרא על הדגים. וכן מרק ירקות שכמעט כולו ירקות היינו שהוא סמיך לגמרי מותר לסחוט לתוכו, אך כשהוא מרק שיש בתוכו ירקות אסור לסחוט לתוך מפני שנקרא משקה.