לתפוס שני תורים בשני מקומות שונים

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב!

יש לי שאלה אם אני מזמין 2 תורים מראש ל2 מקומות שונים. בשעות צמודות או ממש באותה שעה על מנת לשמר לי תור בשני המקומות כדי שלא אצטרך לחכות הרבה זמן בתור עם שאר האנשים, למשל בהזמנת תור ב2 בתי מרקחת שונים, האם יש בכך עבירה כלשהי? בכך שכביכול בתור אחד אני לא אשתמש ויכול להיות שמישהו אחר יכל להשתמש בתור הזה? ואני עושה את זה כדי שאם במקום הראשון לא יהיה את התרופה שאני רוצה וכד' אז יהיה לי תור שמור כבר במקום השני. ואם יש את התרופה במקום הראשון אז לא אשתמש בתור השני.

תשובה:

שלום וברכה,

המושג של 'תור' בהלכה נלמד מהפסוק "צדק צדק תרדוף". וכל מה שנוגד את הצדק יש בו איסור, ואם לא נוגד את הצדק אין בו איסור. ולכן אם מזמין שני תורים כיון שיתכן שיצטרך לשני התורים, אין בכך איסור. אבל אם קובע תור רק כדי לתפוס את תורים ואח"כ יחליט אם להגיע או לא, יש בדבר איסור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה בנושא 'תור' בהלכה