ספיחין במקומות שכבשו עולי מצרים

שאלה:

האם יש איסור ספיחין במקומות שכבשו עולי מצרים או אפילו איסור דרבנן אין גם בזה"ז?
2)מהם המקומות הגבולות שלא כבשו עולי בבל בצפון הארץ

תשובה:

במקומות שכבשו עולי מצרים ולא כבשו עולי בבל, יש קדושת שביעית אבל אין איסור ספיחין.

מקורות:

ראה משנה בשביעית פרק ו משנה א ובפירוש הרמב"ם שם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מכאן,האם בתי אוכל,מסעדה או מלון שיש להם כשרות רגילה היינו לעניין שמיטה ע"פ היתר מכירה אע"פ שהם תולים תעודת כשרות למהדרין ולעניין ספיחין הם תולים שאין איסור ספיחין בירקות שגדלו במקומות שכבשו עולי מצרים ולא כבשו עולי בבל,לפי זה האם מותר לאכול במקומות אלה ?

  2. אין כזה דבר כשרות מהדרין עם ירקות היתר מכירה, גם לענין ספיחין, אבל שמור ונעבד זו מחלוקת ראשונים ומתירים יותר במקום הפסד, ובלל מחזיקים ידי עוברי עבירה, זה לא נקרא מהדרין. וזה חשוב לדעת כדי שגם שאר מוצרים של כשרות כזו תדע שלא להתייחס אליהם כמהדרין.