ירושה

שאלה:

שלום כבוד הרב.
ישנה דירה בירושה של ההורים, ואנו 9 אחים יורשים.
אחד הנכדים מעונין לקנות הדירה במחיר נמוך, אך חלק מהיורשים מסרבים, האם כדאי למכור לבני משפחה ובמחיר נמוך?
תודה

תשובה:

אין כל סיבה למכור לו במחיר נמוך, אלא אם כן כולם מעונינים וזה נחמד מאוד לעזור לבן משפחה, אבל בשביל "להשאיר את הדירה במשפחה" לתרום לו כסף אין בזה ענין, מלבד כמובן סתם ידידות ואחווה אם רוצים. אני מניח שאנשים לחוצים בכסף וכל סכום חשוב להם. אולי אבא שלו שהוא למיטב הבנתי אחד היורשים יכול להוזיל לו מחלקו אם ירצה…

העיקר לשמור על אוירה טובה ונעימה!