צדקה לאדם שמקלל אותי למרות שנתתי לו.

שאלה:

יש מקבץ נדבות(שלפי ההתנהגות שלו כנראה לצורכי סמים), שמקלל את העוברים ושבים בין שלא נותנים לו ובין שנותנים לו כי הוא חושב שמגיע לו עוד. הקללות הן לא קללות של סרק, אלא ממש קללות חריפות ואיחולים לבבים אפילו שנתתי לו כמתנת ידי בכל זאת זכיתי לגידופים.
אני לא יודע עם להמשיך לתת לו, כי זה ממש לא נעים לתת ולקבל קללות.

תשובה:

אם הוא אדם שצורך סמים ואי אפשר לדעת מה עושה עם הכסף וכו', אין צורך לתת לו.