ספק מעשר עני

שאלה:

כיצד נוהג ההפרשה בפירות שהם ספק משנת מעשר שני ספק שנת מעשר עני (כמו שמובא בנוסח ההפרשה) אבל השנה היא שנת מעשר עני?

תשובה:

מפרישים מספק על שני האופנים, עושים את הפדיון של מעשר שני כנהוג, ולגבי המעשר עני, יש לתת את המטבע לעניים. ראה חזון איש שביעית סי' ז ס"ק טז על פי הראב"ד הר"ש והרא"ש שיש לתת לעניים גם כאשר ההפרשה מספק. אמנם דעת הרמב"ם מעשר שני פרק א הלכה יא שמספק המוציא מחברו עליו הראיה. מפרישים ולא נותנים.