ברכת על נטילת ידים בבוקר / הלל במנחה

שאלה:

שלום
שלום רב!
כמה שאלות בבקשה…
-אם אני קמה בבוקר אחריי עלות השחר,נוטלת ידיים אומרת ברכות השחר ונרדמת חזרה האם אני צריכה לנטול ידיים שוב שאני קמה?

-האם פרקי שירה אפשר להגיד אחריי חצות היום?

-האם אפשר לומר הלל במנחה של ראש חודש ומתי צריך לעמוד? (אם אני אומרת לבד בבית)

תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

גם אדם שישן ביום נוטל ידים ללא ברכה. רק חשוב לדעת, שעיקר ברכת על נטילת ידים היא כהכנה לתפילת שחרית, ולכן כאשר את חוזרת לישון עדיף שתדחי ברכה זו לנטילה שתעשי כאשר תקומי סופית ותגשי לתפילה, כך מבואר במשנה ברורה בתחילת סימן ד.

פרק שירה ניתן לומר גם אחרי חצות.

הלל לכתחילה נאמר עם השחרית, אבל בדיעבד מצותו כל היום עד השקיעה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז שאני קמה בבוקר מהשינה קימה ראשונה ואני יודעת שלא אתפלל עדיין שחרית פשוט לנטול ידיים בלי ברכה אם אני חוזרת לישון?ואם אני ורצה להגיד רק ברכות השחר ולחזור לישון?
    ואם נניח קמתי ב9 או 10 אז לנטול עם ברכה כי אני יודעת שקמים משינה יש רוח טומאה וצריך לנטול ידיים וכו…

    תודה מראש

  2. ליטול בלי ברכה, שאר ברכות השחר אפשר לומר, ואחרי השינה השניה ומן הסתם הולכים לשירותים, אז ליטול בברכה לפני התפילה.