לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סמיכת תפילין לברכות השחר

שאלה:

שלום וברכה,

לעתים אני מתפלל כשעה/שעתיים לאחר הקימה או בשלב מאוחר יותר של הבוקר (מכורח סיבותיי האישיות.. ).
שאלתי היא האם יש לומר ברכות השחר בצמוד לברכות התורה בלי תפילין? או האם לומר אותם ביחד עם התפילין בזמן מאוחר יותר?
אני מתפלל בנוסח אשכנז/ספרד

תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

יש בעיה עם ברכת על נטילת ידים, שכן אם תאמר אותה מיד כאשר אתה קם, ואחר כך תלך לשירותים לפני התפילה, לדעת הרא"ש יש כאן חשש ברכה לבטלה, כיון שהברכה הזו נתקנה לדבריו על הנטילה הנעשית כנקיות לתפילה, וכאן שהלכת לשירותים התחייבת שוב בברכה, ולכן לדעת המשנה ברורה בתחילת סי' ד, הנכון הוא לא לברך מיד בבוקר אלא לפני שמתפללים הלכים לשירותים ואז נוטלים ומברכים. שאר ברכות השחר יש לומר מיד.

ברכה והצלחה [ולהזהר מאוד שלא לאחר זמן קריאת שמע ותפילה].