תפילה בבית כנסת שיש בו ספר תורה

שאלה:

האם יש ענין להתפלל בבית כנסת עם ס"ת או גם בלי ס"ת זה אותו דבר

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש חשיבות לתפילה בבית הכנסת שיש שם ספר תורה, שהרי בהלכות תחנון אנחנו לומדים שנפילת אפיים נעשית רק במקום שיש ספר תורה ראה סי' קלא, משום שאז זה נחשב "לפני ה'", אבל כאשר זה בא על חשבון דברים אחרים יש שלקול, כי ודאי עיקר חשיבות בית הכנסת אינה נוגעת לספר תורה, ויש משמעות רבה גם לנושא של מי הם ציבור המתפללים ועוד שיקולים.