ציות לרב

שאלה:

בבית הכנסת היו שני מניני בוקר קבועים זה שנים אחד מנין פועלים ומנין שני בשעה 7 בדיוק "הודו"
את המנין בבוקר ניהל הגבאי/גזבר שהיה חייב להיות בעבודה בשעה 07:00 וכך היו התפילות לעיתים לפני הנץ
מנין שני נוהל ע"י רב בית הכנסת בשעה 7 בדיוק כאמור
הגבאי / גיזבר יצא לגימלאות והחליט שמעתה יבוטל המנין המוקדם ויתחיל מנין בנץ
דא עכא המנין בנץ חורג מהשעה 7 ונוצרה חפיפה לא נעימה
יש בבית הכנסת בית מדרש צמוד ומפואר שבו עורכים תפילות ושיעורים ומכיל כ- 50 מקומות בית הכנסת מכיל 180 מקומות
בכל מנין יש לערך לא קבוע בין מנין ל 4 מנינים
נוצר ויכוח בין הגבאי / גזבר לבין הרב מי אמור לעבור לבית
המדרש
הר
טענת הרב הקביעות שלו והמשנה ידו על התחתונה
הגבאי טוען נץ זה חשוב
נשמח לפסק הלכתי עם מקורות שיבהירו בבהירות מה הדין ועם מי הצדק תודה

תשובה:

למעשה אני קצת נדהם מעצם השאלה, יש רב במקום והגבאי מתווכח? מה מקום יש לשאול רב אחר, כמוני הקטן, כאשר יש רב במקום? אין לך מושג כמה חשיבות יש לכך שנותנים לרב להנהיג לנהל ולהכריע בענינים אלו, יש לזה משמעות רוחבית בכל האוירה במקום, אפילו לגבי חינוך הילדים יש לכך משמעות! אם הרב אמר הרב צודק [מעבר לעובדה שבמקרה הנוכחי פשיטא שהוא צודק, ברור שהחזקה גוברת…].