פסיקת דין בלי הסכמת וידיעת אדם

שאלה:

שלום,
ראובן סיפר לשמעון אודות איזה דבר שיש ברשותו, ושמעון הלך והעלה את הענין לפני רבנים מסוימים (בלא הסכמה ברורה מצד ראובן), ואחרי זה שמעון חזר לראובן ואמר "הרבנים אמרו שהדבר שלך פסול". אך ראובן לא התכוון ששמעון ישמש בתור שליח שלו ולא בירר את הרבנים להיות דיינים שלו. האם הכרעתם מחייבת?
תודה רבה!

תשובה:

לא, זה לא מחייב אותו.

התשובה כללית מאוד לשאלה שנשאלה כללית מאוד…

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה. רציתי סתם לברר הלכה כללית. עוד פרט אחד אם אפשר: האם במקרה הנ"ל ההכרעה לא תהיה מחייבת גם אם ראובן לא סתם סיפר לרבנים אודות איזה דבר שברשות שמעון אלא גם הראה להם תמונות של אותו דבר?
    שוב תודה ושבת שלום