עובי ורוחב מקסימלי לרצועת התפילין

שאלה:

קראתי: רוחב רצועות התפילין צריך שיהיה כשיעור "שעורה" – לדעת החזון איש הוא 11 מ"מ ולדעת הגר"ח נאה 10 מ"מ. בדרך כלל עושים היום רצועות ברוחב 15 מ"מ.
בשעת הדחק כשאין תפילין אחרות ניתן לברך גם כאשר הרצועה היא ברוחב "חיטה" – 9 מ"מ, אולם בפחות מכך אין לברך על תפילין אלו.

השאלה:
מה העובי המקסימלי המותר ומה הרוחב המקסימלי המותר – לרצועת תפילין ?

תודה,

תשובה:

לא ידוע לי על רוחב מקסימלי. רק שיהיה מספיק צר שניתן יהיה לכרוך על היד כראוי במנין הראוי וכן שיכנס למעברתא…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרבנים.

    ומה לגבי העובי המינימלי של רצועות התפילין?

    אני שואל שאלה הזאת כי באופן לא בטעות שרטתי את רצועת תפילין של ראש, ויש חתיכה קטנטנה מהרצועה הזאת שירדה.
    הוספתי צבע שחור על חלק הרצועה הזאת, אבל אני לא יודע אם הרצועה נפסלה בגלל השריטה הזאת…

    תודה מראש.
    כל טוב.