תפילה – הפסק באכילה / אכילת ארעי ושתייה עם תפילין

שאלה:

שלום רציתי בבקשה לשאול :
1.אם בירכתי על מים לפני התפילה והתפללתי, האם צריך לברך שוב? האם התפילה מהווה הפסק?
2.האם מותר לשתות מהמים כאשר כבר שמתי את התפילין? האם זה מהווה הסחת דעת מהם?
שבת שלום!

תשובה:

שלום וברכה

1. בשו"ע בסוף סימן קעח כתב שהתפילה אינה נחשבת הפסק ואין צורך לברך שוב ברכה ראשונה [כמובן באופן שלא יצאת מהבית אלא התפללת בבית]. וראה בכף החיים שם ס"ק לח שדין זה אמור בין בסעודת פת בין בשאר מאכלים כמו בשתיית מים שהזכרת.

2. אף שאכילת ארעי מותרת עם התפילין, מסופק בס' שולחן שלמה למנהגנו שלא מניחים כל היום האם היתר זה קיים, הובא במשנה ברורה בסי' מ ס"ק יט, ויש שהקלו בכך כאשר כוונתו ללמוד עם התפילין או שזה מסייע לו בתפילה וכדומה ועושה זאת לשם שמים, ראה עובר אורח לאדר"ת , דינים והנהגות לחזון איש פרק ג אות טו, ומנהגי החתם סופר פרק א אות יח, אבל בלי סיבה כזו, אין לאכול ולשתות כלל.

שבת שלום.