בקשות ע"י כוונה במחשבה בלבד

שאלה:

שלום רב. שאלה לי; בתפילת שמונה אני נוהג לבקש בקשות ותפילות במקומות שאפשר בהם לבקש. עד עכשיו הייתי מבקש ע"י דיבור ממש, בלחש. אך עם הזמן זה נהיה כעולמעמסה. כל פעם לבקש אותם על עם ישראל.. עם משפחתי.. עלי..
אין חדשּ תחת השמש ואין לי עוד בקשות חדשות שאוכל להוסיף.
קשה לי לחזור בכל תפילת-עמידה שוב ושוב על אותם בקשות. אלא שבמחשבה בלבד אני יכול לבקש הרבה יותר מהר ועם הרבה פחות התאמצות נפשית. האם מותר כך לעשות, לבקש בקשות ע"י כוונה במחשבות בלבד?

תשובה:

שלום וברכה

מותר. אני מבין שאלו דברים שבעצם נכללים בתפילה רק היית חוזר עליהם בלשונך, אם כך, אז פשוט במקומות בהם זה מוזכר בתפילה שם תחשוב ותכוון וזה יכלל בכלל המילים שאמרת כחלק מהתפילה.

שיתקבלו התפילות.